Subcategories

 • Història del Club d'Atletisme Malgrat

  Breu història  (Per Miquel Hernández.)

  El Club d'Atletisme Malgrat neix a finals dels anys setanta, com a resposta a la creixent activitat atlètica que desenvolupen joves de la nostra localitat, en el club d'una localitat veïna -Calella de la costa-, on aconsegueixen excel·lents resultats que ja formen part de la història i, encara, d'alguns rànquings del prestigiós club calellenc.

              Aquell jovent s'havia iniciat en l'esport en un circuit maresmenc de curses de cross força interessant i en reunions atlètiques a la pista de Calella que, per aquell temps, va promoure amb insòlit entusiasme la comunitat escolar, en especial al Maresme i amb molta intensitat al nostre poble.

              L'esport més antic va arrelar en molts d'aquells escolars esperonats pels seus mestres, defensant els colors de les seves escoles, fins que varen implicar definitivament als seus progenitors. Ells van ser els fundadors del club a la temporada 1980/81 :

  President: Sr. Jordi Fitó Gómez;

   Secretari: Sr. Pere Hernández Turró;

   Tresorer: Sr. José García Herrera;

              Aquells pares varen escollir tirar endavant aquell experiment amb tots els seus maldecaps, abans de seguir tragant kilòmetres carregats de nens i sabatilles. En tot cas, si s'ha de fer, fem-ho a casa.

              I, sens dubte, va ser una època difícil: En un terreny (...al camp de la figuera) desigual, dur i impossible amb pluja... amb les úniques instal·lacions d'uns postes de llum i una antiga caseta turística com magatzem i vestuari, però també en la que més activitat va registrar el club i més èxits tan individuals com col·lectius es varen assolir, portant a terme, a més, la celebració anual d'un cross que es va consolidar com una atractiva proba a l'inici de la temporada catalana per molts atletes.

              Després de l'època heroica, el Sr. Pau Hernández Onna assumeix la presidència (85/86-88/89) i no és fins al mandat del Sr. Joan Sánchez Marta  (89/90-00/01) quan s'aconsegueixen les pistes d'atletisme. Per contra, després el club perd activitat no acceptant el degoteig inevitable d'atletes amb possibilitats cap a clubs més importants i la tasca de promoció, el que havia de ser la seva raó d'ésser, deixa de fer-se l'any 2005, segellant la seva renúncia com a entitat important en l'entorn educatiu i d'oci del jovent local.

              En fi i paradoxalment, sense Club d'atletisme es fa impossible per els escolars malgratencs l'ús tutelat i profitós d'aquelles instal·lacions que tan va costar aconseguir. Es per això que és  necessari tornar a engegar l'estreta col·laboració amb la comunitat escolar i fer d'aquesta tasca el sentit de la nostra existència,...sense oblidar-nos de tots aquells veterans que han fet del córrer una expressió natural del seu oci i vulguin compartir-ho.

   

  CLUB D'ATLETISME MALGRAT  2008/09

  Junta Directiva

  PRESIDENT

  Ramón Hernández Turró

  SOTS-PRESIDENT

  Angel Santos Saelices

  SECRETARIA

  Yolanda Dolores González Miranda

  TRESORER

  Joan Sánchez Marta

  VOCALS

  Albert Becerra Parra

  Alejandro Torres Losada

  Joaquin Ventura Gómez

  Joan Aymerich Mercader

  DELEGAT I RELACIONS PUBLIQUES

  Xavier Sánchez Rodriguez

 • Fotografies

  Fotografies de les temporades passades així com de les de l'actual.